AAN DE SLAG - ORGANISEER EEN EVENT

Een eigen plasticvrije happening organiseren is de beste manier om je entourage mee op de kar te krijgen en te enthousiasmeren om plasticvrijer te denken en te leven.

Enkele ideeën:

1. Plogging-event

Plogging is een uit Zweden overgewaaide trend en een samentrekking van ‘plokka’ (verzamelen) en ‘jogging’: je verzamelt tijdens het joggen in een (niet plastic) tas alle plastic en ander afval dat je tegenkomt. Je kan natuurlijk ook wandelen en ‘plokken’: onze versie van 'ploggen op je sokken'. ;-)

DOE MEE met de Mei Plasticvrij PLOGGING DAY op 21 mei!

2. Plasticvrij ontbijt, feestje of lunch op het werk…

Ja, plasticvrij lunchen/feesten/ontbijten kan! Het vraagt even anders denken, maar hey, hoe trots zullen jij en je gezin/vrienden/collega’s achteraf niet zijn? Wij juichen mee van aan de zijlijn. Alle beetjes helpen! En het kan een eyeopener zijn: zonder plastic lukt het ook.

3. Strand of park clean-up

Elke dag ligt er nieuw afval langs de berm, op strand, in het park… Organiseer met je gezin, vrienden, sportclub… een clean-up. Prik een datum, stel een route op, voorzie materiaal (handschoenen, emmers, zakken…), bestel eventueel een container en trommel mensen op.

4. Filmavond

Hieronder vind je een lijst van ijzersterke documentaires over het plastic probleem. Organiseer een filmavond met familie, vrienden, collega’s, sportclub... en hou een discussie achteraf. Deze kwamen stevig binnen bij ons. Aanrader!

Goed nieuws: Canvas zet in het kader van Mei Plasticvrij gedurende heel de maand mei de laatste aflevering van Blue Planet II online, die gaat over de impact van de mens (en plastic) op de oceanen. Bekijk de aflevering hier: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/blue-planet-