Doe mee met onze Plogging Day op 21 mei!

Wat is plogging?

Plogging – een samentrekking van ‘plokka’ (verzamelen) en ‘jogging’ – is een trend die komt overwaaien uit Zweden. Het betekent dat je al joggend oog hebt voor het afval dat op je route ligt, die en passant even opraakt en daarna deponeert in de gepaste vuilniszak. Zo draag je bij aan het verminderen van o.a. zwerfplastic dat anders in de natuur en rivieren terechtkomt. 

En easy plogging?

Dat is onze Plogging ‘light’ voor wie liever al wandelend afval verzamelt. Of noem het 'plokken': ploggen op je sokken. Mag ook, natuurlijk! ;-) 

Doe je mee?

Zet je gezin / familie / collega’s / sportvrienden / lezers / stadsbewoners / … aan om op maandag 21 mei (Pinkstermaandag) mee te ploggen in het kader van Mei Plasticvrij. Print ook onze poster uit om iedereen te laten weten dat je mee doet!

Hoe begin je eraan?

Leg voor 21 mei alvast een startuur en een locatie vast, bepaal een (bestaande) route of zoek een plek in je gemeente/buurt waar het gezellig joggen is of waar best wat afval ligt, en roep je doelgroep op om deel te nemen. Of ga alleen.

Maak je route bekend

Laat op onze Plogging Day Eventpagina op Facebook weten waar je precies gaat lopen, zo krijgen we een idee van welke delen van Vlaanderen opgeruimd worden, en roep ook daar eventueel mensen op om mee te gaan.

Deel je ervaringen!

Deel op 21 mei of na afloop je verhaal en foto’s op sociale media onder de hashtag #MeiPlasticvrijPloggingDay en geniet van de clean vibe.